Historiek

Olympic Ledegem werd opgericht in 1942 op initiatief van enkele Ledegemse sportievelingen.  De naam werd meegebracht uit Rijsel en Olympic Ledegem werd gedoopt, ook met de kleuren van Lille nl. rood-wit.

In de tweede helft van de jaren 80 werd het tweede terrein aangelegd, nadat ruimte werd ontdaan van de bomen. Gezien de drassige ondergrond werd meteen een drainage systeem geplaatst.

In 1998 werd de eerste steen gelegd van een nieuw complex, waarvan Dave Deneir de architect werd. Op dat moment speelde David bij de beloften en kon hij voor zijn eigen ploeg een modern complex ontwerpen. Er werden 4 grote kleedkamers voorzien, met beperkte ontvangst- en vergaderruimte. Voor de scheidsrechters werden 2 kleedkamers voorzien. Aan de kant van het eerste terrein zijn er 300 zitplaatsen voorzien en aan de kant van het tweede terrein zijn er 150 staanplaatsen. Tijdens de bouwwerken werd een noodtribune voorzien, om de supporters in barre weersomstandigheden enige beschutting te geven. Deze noodtribune werd behouden en opgeknapt waardoor wekelijks een aantal supporters ook daar post kunnen vatten.

In 1996 werd op initiatief van enkele bestuursleden de grond achter de voetbalterreinen aangekocht.  Dit privé-initatief zorgde voor een uitbreiding van de parkeergelegenheid voor de talrijke supporters die wekelijks de weg naar onze tereinen vinden.

In 2008 werden 2 nieuwe kleedkamers en een materiaalruimte bijgeplaatst. Deze werden aangebouwd bij de bestaande kleedkamers van het tweede terrein. Deze uitbreiding was noodzakelijk wegens het stijgend aantal leden, o.a. doordat de Voetbalbond besliste om spelers toe te laten vanaf de leeftijd van 5 jaar.

In 2009 werd de grond waarop de (oude) kantine staat verkocht, samen met Café De Zon, die naast de hoofdingang is gevestigd. De kantine die in de begin jaren 80 door de bestuursleden, medewerkers en sympathisanten van Olympic werd geplaatst (veelal met gerecupereerd materiaal) was ook aan een serieuze opknapbeurt toe. De ramen en deuren die recent werden geplaatst is het enige dat nog een lange levensduur zal hebben. Na een bezinningsperiode en in overleg met de gemeente werd beslist om een nieuw clublokaal te bouwen, naast de huidige tribune.

De nieuwste realisatie, ‘t Olympicske, is een ruime functionele nieuwbouw, zonder veel franjes, maar economisch en goed doordacht ontworpen.  Deze ruimte biedt veel mogelijkheden om naast de pure sportieve organisaties ook organisaties in de rand en ter ondersteuning van onze club te laten doorgaan.  Deze acties worden steeds vermeld in de rubriek “nieuws”.